Pak de fiets

De afgelopen tien jaar is het fietsgebruik met 60% gestegen. Meer dan 200.000 Rotterdammers pakken dagelijks hun fiets. De gemeente wil dat nog meer mensen dat gaan doen. Want fietsen is gezond, goed voor de lucht, economie en leefbaarheid. Met de fiets ben je in het centrum vaak sneller dan met de auto. Doe eens een boodschap met de fiets in plaats van met de auto, of breng je kinderen op de fiets naar school!

Fietsfan010

Fietsfan010 is het online platform voor fietsend Rotterdam. Rotterdam heeft het in zich om dé ideale fietsstad te worden. Daarbij kunnen Rotterdammers helpen.

Fietsnetwerk

Rotterdam is zeer geschikt om op de fiets te ontdekken. Er ligt een uitgebreid fietspadennet en de stad maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk Stadsregio Rotterdam. Een fiets huren kan op vele plekken in de stad, via verhuurbedrijven of hotels. Met een ov-chipkaart huur je een OV-fiets voor € 3,85 per 24 uur. En wat dacht je van een deelfiets? In de binnenstad kun je je fiets gratis parkeren in de stallingen op de Binnenrotte, Coolsingel en de Meent.

fiets.png