Pak de fiets

160.000 Rotterdammers pakken dagelijks hun fiets. De afgelopen tien jaar is het fietsgebruik met 60% gestegen. De gemeente wil in 2018 nog eens 10% meer fietsers in de stad hebben. Want fietsen is gezond, goed voor de lucht, economie en leefbaarheid.
Met de fiets ben je in het centrum vaak sneller dan met de auto. Doe eens een boodschap met de fiets in plaats van met de auto, of breng je kinderen op de fiets naar school!

Fietsfan010

Fietsfan010 is het online platform voor fietsend Rotterdam. Rotterdam heeft het in zich om dé ideale fietsstad te worden. Daarbij kunnen Rotterdammers helpen.

Fietsnetwerk

Rotterdam is zeer geschikt om op de fiets te ontdekken. Er ligt een uitgebreid fietspadennet en de stad maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk Stadsregio Rotterdam. Een fiets huren kan op Rotterdam Centraal Station via Fietspoint, vanaf circa 6,50 euro per dag. En met een ov-chipkaart kun je op diverse locaties een OV-fiets huren. In de binnenstad kun je de fiets gratis parkeren in de stallingen op de Binnenrotte en de Meent.

fiets.png